Dec 17, 2017

Istorie

Curiozitati despre ceai

In timpul dinastiei Tang s-a dezvoltat in China asa-numitul Tribut al ceaiului, care consta in trimiterea unor cantitati de ceai hotarate de imparat si care era destinat consumului personal, in consecinta, recolta “imperiala” trebuia sa se supuna unor reguli stricte codificate in maniera rigida.

Citește mai departe...

Ceaiul de-a lungul timpului

Ceaiul in China

Nu se stie exact cand a inceput sa se consume ceai in China, in orice caz, se poate spune ca putem merge pana la imparatul Shen Nung, parintele medicinei si agriculturii chineze, si ajungem pana la anul 2737 i.e.n..

Citește mai departe...

Istoria ceaiului verde

Ceaiul verde are o istorie care dateaza de mii de ani. Desi acest tip de ceai castiga abia acum notorietate in Occident, acesta este cunoscut de chinezi si japonezi de foarte mult timp. Ceaiul verde este mai putin prelucrat decat celelalte tipuri de ceai obtinute din frunzele de Camellia sinensis, fiind astfel foarte sanatos, dar, in ciuda acestui fapt, a inceput sa fie exportat masiv din Asia abia in ultimii ani.

Citește mai departe...

Traditii ale ceaiului

Ceaiul, odata o bautura a imparatilor chinezi, s-a raspandit de-a lungul timpului prin majoritatea tarilor din intreaga lume, fiind una dintre cele mai consumate bauturi. Odata cu raspandirea acestuia prin lume, metodele de productie si de fabricare a ceaiului au suferit, de asemenea, o schimbare. Fiecare parte a lumii are, in ziua de azi, traditii unice ale ceaiurilor. In plus, odata cu dezvoltarea traditiilor unice si a obiceiurilor legate de ceai, s-au descoperit diferite soiuri de ceai.

Citește mai departe...