Dec 17, 2017

Ceaiul negru cu gustul sau special

ceai.negruCeaiul negru este cunoscut de catre majoritatea lumii datorita proprietatilor sale antioxidante, cu cea mai puternica aroma dintre toate ceaiurile (verde, alb, Oolong). Acesta a fost consumat pentru prima data acum 4000 de ani. Ceaiul negru este preparat din frunze bine uscate si are un gust unic.

 

 

Se numeste ceai negru datorita culorii sale inchise pe care o are, o cana de ceai negru continand jumatate din cantitatea de cafeina dintr-o cana de cafea. 

 

 

Ceaiul negru face parte din cele mai sanatoase ceaiuri intrucat:

  • Intareste sistemul imunitar (se datoreaza substantelor active din continutul lui ce feresc organismul de raceli, gripe, infectii, hepatita).
  • Bolile intestinale si arsurile gastrice sunt ameliorate cu ajutorul taninilor prezenti in ceaiul negru, avand efecte puternice asupra sistemului digestiv.
  • Contine substanta teofilina ce stimuleaza inima, rinichii si sistemul respirator. Cantitatea redusa de cofeina din ceaiul negru imbunatateste puterea de concentrare si activitatea creierului, relaxeaza si stimuleaza circulatia sangelui catre creier.
  • Antioxidantii din continutul ceaiului negru previn afectiunile cardiace si oxidarea colesterolului. De asemenea, fluxul sanguin este imbunatatit cu ajutorul flavonoidelor, manganului si polifenolilor.
  • Consumul regulat de ceai negru duce la un sistem osos puternic.
  • La nivel extern, poate fi folosit ca tratament pentru piele impotriva acneei sau calmarea unor afectiuni cutanate.

ceai.negru.AssamIn partea de nord-est a Indiei, in apropiere de Himalaya este preparat un sortiment special de ceai negru si anume: Darjeeling. Un alt sortiment este cel de Assam, cultivat pe malurile raului Brahmaputra si unul dintre cele mai populare ceaiuri negre din lume este cel din regiunea Keemum, China, avand o aroma dulce, cu gust de orhidee.