Dec 17, 2017

Tipuri de ceai

Ceaiul negru cu gustul sau special

ceai.negruCeaiul negru este cunoscut de catre majoritatea lumii datorita proprietatilor sale antioxidante, cu cea mai puternica aroma dintre toate ceaiurile (verde, alb, Oolong). Acesta a fost consumat pentru prima data acum 4000 de ani. Ceaiul negru este preparat din frunze bine uscate si are un gust unic.

Citește mai departe...

Sunt antioxidantii din ceaiul negru la fel de eficienti ca antioxidantii din ceaiul verde?

In ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit beneficiile de a bea ceai. Antioxidantii din ceaiuri au devenit sursa multor discutii de sanatate, cercetatorii fiind interesati de capacitatea acestora de a preveni mai multe boli, precum si de a incetini procesul de imbatranire. Consumul frecvent de ceai poate fi un mod simplu de a ne pastra sanatatea organismului la un nivel inalt cat mai mult timp.

Citește mai departe...

Consumul de ceai de iasomie

Ceaiul de iasomie este cel mai popular ceai aromat din intreaga lume. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, faptului ca iasomia este folosita de mult timp pentru a parfuma si aroma fiecare varietate de ceai: alb, negru, verde si oolong. Asadar, indiferent de preferintele pe care le ai in materie de ceaiuri, exista un ceai de iasomie potrivit pentru gustul tau.

Citește mai departe...

Ce trebuie sa stii despre ceaiul alb de lemn dulce

Ceaiul alb era candva rezervat doar pentru cele mai elegante evenimente din China. De fapt, acum cinci ani majoritatea americanilor si europenilor nici macar nu au auzit de ceaiul alb. De atunci, insa, ceaiul alb a inceput sa castige tot mai multa popularitate in SUA si Europa. Acest tip de ceai este mult mai usor si mai dulce decat ceaiul negru si nu are aromele ierboase care se intalnesc in cele mai multe tipuri de ceai verde.

Citește mai departe...

Tipuri de ceai verde

Ceaiul verde este un aliment extrem de variat, care se imparte in mai multe subgrupuri. Tipurile de ceai verde au diferite nume si diferite utilizari si proprietati, desi, fundamental, ele sunt la fel. China este cel mai mare producator de ceai verde. Exista, insa, si alte tari care produc acest tip de ceai, Japonia fiind al doilea mare producator mondial de ceai verde, cu variante impresionante si delicioase ale acestei bauturi atat de sanatoase.

Citește mai departe...