Dec 17, 2017

Beneficiile consumului de ceai de dude

Asa cum sugereaza si numele, ceaiul de dude se prepara din frunzele de dud. Frunzele sunt de culoare verde deschis si sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni. Aceasta planta este folosita ca medicament de peste cinci mii de ani de catre oamenii din China si Japonia, locuitorii din Laos fiind celebri pentru prepararea unui ceai de dude de foarte buna calitate. Boabele de dude sunt, de asemenea, disponibile in diferite culori, acestea putand fi albe, negre si rosii. Boabele sunt foarte gustoase, fiind o sursa extraordinara de substante nutritive esentiale.

Chiar si frunzele de dud sunt consumate de multi oameni. Unii prefera sa consume frunzele ca pe niste legume, in timp ce altii obisnuiesc sa faca ceai din ele. 

Ceaiul preparat din frunze de dud opreste absorbtia de zaharuri. Prin urmare, acest ceai este foarte important pentru persoanele care sufera de diabet. Cercetatorii au realizat un experiment pentru a verifica cat de eficiente sunt frunzele de dud in tratarea diabetului zaharat. In acest experiment, sobolanilor care sufereau de diabet zaharat de tip 2 li s-a administrat o solutie preparata din frunze de dud. S-a constatat ca solutia avea calitatea de a reduce nivelul de glucoza din sange. De aceea, multi medici recomanda pacientilor care sufera de diabet sa consume frecvent ceai de dude, mai ales ca aceasta bautura nu are deloc efecte secundare. 

Ceaiul de dude este, de asemenea, o sursa foarte bogata de antioxidanti. Acesta contine multe substante nutritive esentiale, cum ar fi magneziu si calciu. Din moment ce ceaiul de dude are in compozitie multi nutrienti, acesta poate sustine cu succes sistemul imunitar. Prin urmare, consumand in mod regulat ceai de dude, poti sa invingi mai usor anumite boli si afectiuni. 

Colesterolul rau poate provoca blocarea vaselor de sange, cauzand astfel diverse boli de inima. Cand, insa, bei ceai de dude, poti diminua efectul colesterolului rau, reducand astfel considerabil riscul blocarii vaselor de sange. Acest lucru se intampla datorita actiunii a doi antioxidanti gasiti in ceaiul de dude, quercetina si flavonoidele, care au rolul de a opri oxidarea colesterolului. 

Un component gasit in frunzele de dude, numit moranolina, poate opri absorbtia de carbohidrati. Cand mananci alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi paine, orez, paste, etc., se pot adauga rapid grasimi in corpul tau. Cu toate acestea, atunci cand bei ceai de dude, te poti asigura ca acesti carbohidrati nu sunt convertiti in glucoza, fiind determinati sa iasa din organism. Mai mult decat atat, avand in vedere ca frunzele de dud reduc nivelul de glucoza, senzatia de foame nu se mai simte atat de acuta. Prin urmare, consumul de ceai de dude poate fi o modalitate foarte buna si simpla de pierdere in greutate. 

Ceaiul de dude este disponibil in doua tipuri: ceai alb si ceai verde. Ambele ceaiuri au aceleasi beneficii pentru sanatate. Daca bei in mod regulat ceai de dude, vei fi capabil sa te bucuri pe deplin de avantajele pe care le ofera acesta pentru organismul uman.