Dec 17, 2017

Sanatate din ceai

Despre planta de ceai Camellia sinensis

planta.de.ceaiArbustul Camellia sinensisoriginar din Asia de Sud Est, este inrudit cu plantele ornamentale verzi (camelii), folosite pentru aranjamentele peisagistice. Acesta are frunze groase, verzi si flori de culoare alba.

Printre cele mai delicate ceaiuri se numara cele obtinute din muguri si primele doua frunze ale varfului ramurii. Pentru un gust puternic, dar si mai amar, se folosesc frunzele rupte de pe crengi. 

Citește mai departe...

Beneficiile consumului de ceai de dude

Asa cum sugereaza si numele, ceaiul de dude se prepara din frunzele de dud. Frunzele sunt de culoare verde deschis si sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni. Aceasta planta este folosita ca medicament de peste cinci mii de ani de catre oamenii din China si Japonia, locuitorii din Laos fiind celebri pentru prepararea unui ceai de dude de foarte buna calitate. Boabele de dude sunt, de asemenea, disponibile in diferite culori, acestea putand fi albe, negre si rosii. Boabele sunt foarte gustoase, fiind o sursa extraordinara de substante nutritive esentiale.

Citește mai departe...

Puterea antioxidantilor din ceaiul alb

Principalul producator de ceai alb este China, chiar daca, in ultimii ani, acest ceai a inceput sa fie produs in multe alte parti ale lumii. Mugurii si frunzele plantei Camellia sinensis sunt folosite pentru prepararea ceaiului alb, elemente ce sunt culese primavara devreme, atunci cand nu exista ploaie sau inghet. Deoarece poate fi culeasa intr-o perioada foarte scurta din an, aceasta marfa este destul de rara si pretioasa. 

Citește mai departe...